KaKiPon ABC

Alennukset - seura on tehnyt sopimuksen Sportservicen kanssa, jonka mukaan jokainen seuran jäsen saa jääkiekkovarusteista alennusta. Ilmoita kassalla seurasi ja joukkueesi, niin saatte alennusten lisäksi ostohyvitykset joukkueenne tiliin.

A-nuoret - junioreidemme ensimmäinen tavoite.

Edustusjoukkue - pelaa HC Indians Kaarina ry:ssä - junioriputken päätteeksi toivomme pelaajiemme edustavan seuraa Edustusjoukkueessamme.

Erotuomarit - leijonaliigan otteluissa erotuomareina toimivat joukkueiden vanhemmat, nuoremmasta E:stä alkaen otteluissa on yksi virallinen tuomari ja yksi junnutuomari. Vanhemmasta E:stä alkaen otteluissa on kaksi virallista tuomaria.

Hallitus - KaKiPo valitsee sääntömääräisessä vuosikokouksessaan vuosittain hallituksen, joka päättää seuratoiminnassa sille kuuluvista asioista. Hallituksen jäsenet ja tehtävät löytyvät seuran nettisivuilta.

Hikipuku - hyvä ja yleinen kerrasto varusteiden alle. Huomattavaa on, että vaikka hikipuvussa olisikin vahvistettu kaulus, ei se uusien sääntöjen mukaan riitä korvaamaan erillistä kaulasuojusta.

Huoltaja - yksi joukkueiden avainhenkilöistä. Tehtäviin kuuluu yleensä joukkueen omaisuudesta (mv-varusteet, kiekot, yms.) huolehtiminen sekä myös luistinten teroitus.

Ilmoitustaulu – Ilmoitustaulu sijaitsee Kaarinan Jäähallin (Tele1-Areena) lippukopin seinällä.

Joukkueasut -Jokainen joukkue saa itse päättää haluaako se hankkia pelaajilleen yhteisiä joukkueasuja. Seura tekee kuitenkin sitovia varustesopimuksia tavarantoimittajien kanssa ja KaKiPo:n virallista merkkiä saa käyttää vain näissä tietyissä varusteissa.

Joukkueenjohtaja - (Jojo) Rooli hieman vaihtelee joukkueittain, mutta yleisesti ottaen toiminnan pääkapellimestari joka huolehtii asioiden sujumisesta.

Joukkueiden nimeäminen - KaKiPo:ssa joukkueet nimeävät itsensä vapaasti hyvän maun mukaisesti noudattaen sekä toteuttaen seuran yleisesti valitsemaa linjaa.

Jääkiekkoliitto - finhockey.fi sivustolta löytyvät otteluohjelmat, yhteystiedot, turnaukset, säännöt ja ylipäänsä paljon tarpeellista. Jääkiekkoliitto julkaisee myös ajoittain tiedotteita, jotka seura välittää joukkueenjohtajille. Jääkiekkoliitto rakentaa joka kausi peliohjelman, jossa joukkueet pääsevät pelaamaan muita samanikäisiä joukkueita vastaan.

Jääkone ja jäälle tulo - Jääkoneen liikkuessa jäällä ei siellä saa olla pelaajia. Jäälle tulo on sallittua vasta kun jääkone on pois jäältä ja portti on suljettu.

Jäävuorot - vakiovuorot jaetaan kauden aluksi. KaKiPo:ssa vuorot jakaa hallituksen nimeämä jäävastaava  ja ne periytyvät yleensä ikäluokalta seuraavalle sillä logiikalla, että nuorimmilla pelaajilla on kaikkein mukavimmat harjoitusajat. Mikäli joukkue ei aio käyttää omaa vakiovuoroaan, on siitä ilmoitettava jäävastaavalle viimeistään kaksi viikkoa ennen ajankohtaa. Jos jää menee kaupaksi toiselle joukkueelle, ei alkuperäinen vuoron haltija joudu vuorosta maksamaan.

Jäälle tulo pukukopista - Pukukopista tullaan pois valmentajan luvalla vasta kun jään edelliset käyttäjät ovat poistuneet jäältä ja menneet pukukoppiinsa.

KaKiPo - virallisesti Kiekko-Pojat Kaarina r.y perustettu 1986.

Kahvio - löytyy jäähallista. Kahvio pyöritetään KaKiPo:n voimin ja tuotto jaetaan juniorijoukkueiden kesken. Joukkueet vastaavat kahviosta vuorollaan.

Kasvattajaseura - KaKiPo toimii kasvattajaseurana tavoitteenaan tarjota yksittäisille pelaajille laadukasta valmennusta jonka turvin he aikanaan siirtyvät seuran edustusjoukkueeseen tai muihin seuroihin ylemmille sarjatasoille.

Katsojat - Jäähallin katsojien paikka on turvallisuussyistä katsomossa.

Kaulasuoja - on juniorijääkiekossa pakollinen. Kaulasuojan pääasiallinen tehtävä on suojata luistinten viilloilta. Tarkista kunkin kauden säännöistä varusteesi sopivuus.

Kellon käyttö - Kaukalon laidalla vastakkaisella puolella vaihtoaitiosta katsoen on kuuluttajan piste pelikelloineen ja soittimineen. Laitteiden yhteydessä on niiden käyttöohjeet.

Keskuri - Kaarinan Keskusurheilupuisto sijaitsee jäähallin vieressä. Sieltä löytyy mm. kuntosali ja kokoustilaa.

Kypärän väri - on KaKiPo:ssa valkoinen. Muitakin värejä saa käyttää, hankkiessasi uuden kypärän väri on valkoinen.

Kokoustilat - kahviossa voi pitää kokouksia. Myös seuran toimisto on käytettävissä pienempiin palavereihin.

Kuntosali - lähin kuntosali löytyy Keskusurheilupuiston päärakennuksesta.

Kuivuri - eli varusteiden kuivauskoppi, sijaitsevat katsoman alla ja konteissa jäähallin takaoven takana. Siellä säilytetään seuran maalivahtien varusteita. Avain löytyy huoltajalta. Lisäksi joukkueet voivat hankkia tarpeen mukaan oman kuivauskopin hallilta.

Kypäräpipo - ei ole pienimmillekään junioreille tarpeellinen. Sisällä ei tuule ja pienelläkin liikkumisella luistellessa tulee todella lämmin.

Käytetyt varusteet - jäähallin kahviossa sijaitsee myös varustekirppis, johon voit tuoda pieneksi tulleet varusteesi myyntiin. Kahviossa oleva myyjä hoitaa  varustekirppistä ja voit aina halutessasi käydä hakemassa omien varusteiden myynnistä kertynyt raha varustekirppiksen kassasta (muistathan laittaa myytäviin varusteisiin hinta ja oma nimesi).

Laidat - poikittaisella kentällä pelattaessa käytetään irtolaitoja rajaamaan pelialue. Hallilla on koottavat irtolaidat, jotka pitää aina käytön jälkeen koota siististi paikalleen.

Laskut - toimitetaan joukkueenjohtajille.

Leijonaliigaksi kutsutaan U9 ja U10-junioreiden (kolmasluokkalaisten ja nuorempien) palaamaa poikittaiskenttäpeliä. Jääkiekkoliitto rakentaa joka kausi peliohjelman, jossa joukkueet pääsevät pelaamaan muita samanikäisiä joukkueita.

Lisenssit - jokaiselle pelaajalla otettava jääkiekkoliiton lisenssi (mukana vakuutus) To-lisenssi ilman vakuutusta joukkueen jojo, valmentajat, huoltajat (vapaaehtoistyöntekijät) on pakollinen.

Luistinten teroitus + muotoilu - luistinten on syytä olla aina hyvässä terässä. Pienimpien junioreiden luistimia on teroitettava vain n. 2 kk välein paitsi jos luistimilla on luisteltu ulkojäillä. Tällöin luistimet on teroitettava joka kerta ennen sisäjäille menoa. Terien muotoilu tarkoittaa sitä, että asetettaessa terät vastakkain, on niiden osuttava pienimpien junioreiden luistimissa yhteen n. 4 cm matkalta. Luistinten teroitus hoituu joukkueen huoltajalla ja muotoilu alan liikkeissä. Suositellaan hankitavaksi erikseen ulkojäillä käytettävät luistimet.

Maalivahtijäät - junioreita varten seura järjestää omia maalivahtijäitä, joissa keskitytään vain maalivahtien harjoitteluun.

Maalivahdin varusteet – seura hankkii maalivahdin varusteet, jotka kiertävät aina kulloinkin vuorossa olevalla maalivahdilla.

Maalien siirtäminen - Joukkueet jättävät aina oman vuoronsa jälkeen jään puhtaaksi eli kaikki irtolaidat, maalit yms. tavarat kerätään aina pois.

Mailan pituus - Sopiva mailan pituus on ilman luistimia leuan ja nenänpään välissä.

Menestys - Varsinkin pienimmillä junioreilla, on kyse lasten liikuntaharrastuksesta. Tällöin menestyksen mittareita eivät ole voitot tai häviöt vaan yhteishenki, vanhempien ja lasten vapaaehtoinen osallistuminen sekä harrastuksen jatkuminen.

Nettisivut - KaKiPo:lla on omat nettisivut osoitteessa www.kakipo.net. Käytännössä jokaisella seuran joukkueella on omat sivunsa, joiden päivittämisestä ne vastaavat itse, seuran asettamin ehdoin. Seuran sivuilta löytyy aina linkki näille sivuille. Joukkueiden muiden, seuran sivujen ulkopuolisten omien sivustojen on vastattava KaKiPo:n toimintaperiaatteita ja tästä syystä esim. Leijonaliigaikäisten joukkueiden sivuilta ei saa löytyä otteluiden tuloksia, sarjataulukoita, pistepörssejä tms.

Pelipaidat + koon muutos -  Joukkueet huolehtivat pääsääntöiseati itse peli- ja harkkapaitojen hankinnasta. Pelipaidat voidaan myös mainosten avulla kustantaa. KaKiPo:n viralliset värit ovat kotipaidassa punainen pohja ja vieraspaidassa keltainen.

Pelisukat - Kuten pelipaidat, joukkueet hankkivat itse pelisukat. Viralliset pelisukat ovat punaiset. Pelisukkia ja paitoja pyritään aina yhteisostona hoitaa kauden alussa.

Pelisäännöt - Jokainen joukkue sopii omat pelisääntönsä kullekin kaudelle ja jokainen vanhempi vahvistaa allekirjoituksellaan noudattavansa niitä.

Pukukopit - jäähallin pukukopit jaetaan vahtimestarien toimesta. Jos pelataan otteluita on siitä ilmoitettava erikseen vahtimestareille hyvissä ajoin. Pukukoppi on aina käytettävissä vähintään 30 minuuttia ennen ja 30 jälkeen jääajan ja koppi on jätettävä siistiksi ja avain palautettava valvontakoppiin.

Pysäköinti - merkityillä paikoilla hallialueen parkkipaikalla. Ei bussipaikoille pukukoppien takaovien eteen, eikä etuoven eteen.

Rahankeruu - on yksi rahastonhoitajan (kts. alla) velvollisuuksista. Joukkue päättää itse kuinka tarvittavat varat kerätään, ( talkootöillä, sponsoreilla) vai tuleeko kaikki vanhempien kukkarosta. Laskut on kuitenkin maksettava ajallaan, joten rahastonhoitajan on valvottava myös sisään tulevien rahojen määrää ja aikaa.

Rahastonhoitaja - on yksi joukkueen tärkeimmistä toimihenkilöistä. Hän hoitaa rahaliikenteen sekä vanhemmilta ja yhteistyökumppaneilta joukkueelle päin ja vastaavasti maksaa kaikki joukkueen laskut. Hän laatii joukkueen budjetin yhdessä joukkueenjohtajan kanssa ja toimittaa seuralle kaikki tarvittavat materiaalit. Hänellä on joukkueen tilin käyttöoikeus.

Ruokailu - on erittäin tärkeä osa urheilevan nuoren valmennusta. Ruokailuohjeita löytyy esimerkiksi valmennusvastaavalta.

Siirtopaperit - kts. Pelaajasiirrot-sivu

Sponsorit - ovat hyvä tapa rahoittaa joukkueen toimintaa. Jokainen joukkue hinnoittelee itse omien sponsorisopimustensa hinnat. Tupakka- ja alkoholisponsorit ovat joukkueilta kiellettyjä.

Säilytyshäkit – seuralla on käytössään kolme varusteiden säilytyshäkkiä, jotka jaetaan joukkueille tarpeen mukaan ja jonka lukitsemisesta he huolehtivat itse. Häkit pidetään tietysti hyvässä kunnossa. Seuralla on myös jäähallin kellopäädyssä lämpimät varastot käytössä.

Turnaukset – Joukkueet päättävät mihin turnauksiin osallistuvat ja hoitavat kulut itse. Joukkueet voivat myös itse järjestää turnauksen. Turnaukset ovat pelaajista hauskinta mitä löytyy!

Valmennuspäällikkö - valmennuspäällikkö vastaa seuran valmennuksesta.

Valmentaja - Joukkueen toiminnan laadun takaaja. Joukkueet nimeävät valmentajansa ja seura vahvistaa heidän nimityksensä. Nuoremmissa valmentajat löytyvät pelaajien vanhemmista. Vastuuvalmentaja vastaa kaikesta mitä jäällä tapahtuu ja missä hengessä. Apuvalmentajat toimivat vastuuvalmentajan apuna ja heitä on syytä olla paljon. Tarkoitus on, että harjoituksissa liikutaan eikä seisota jonoissa!

Vaksit - ajavat jäät, lukitsevat ovet ja majailevat hallin kopissa. Heidän kanssaan kannattaa aina olla hyvissä väleissä, sillä heidän joustavuutensa pelastaa usein hankalista tilanteista.

Vanhempainkokous - Joukkueen ylin päättävä elin vrt. osakeyhtiön yhtiökokous. Syytä järjestää ainakin 2-3 kertaa kaudessa ja siellä käsitellään kaikki tärkeät asiat. Joukkueenjohto vastaa toiminnastaan vanhempainkokoukselle.

Varusteet - Seura valitsee joka vuosi varustevastaavan, joka vastaa seuran varusteista ja peliasuista ja varustaa joukkueen yhdessä joukkueen huoltajan kanssa. Henkilökohtaiset varusteet jokainen pelaaja hankkii itse ja vastaa myös niiden kunnosta. Seura hankkii varusteet vain maalivahdeille. Luistelukoulussa pakollisia varusteita ovat luistinten lisäksi kypärä ja kaulasuojus. Heti joukkuetoiminnan alettua on hankittava polvisuojat, sukat, housut, rintapanssari, alasuojat, kyynärsuojat ja hanskat. Älä osta liian isoja, sillä ne haittaavat liikkumista. Kierrätä käytetyt varusteet! Seura tarjoaa edustusjoukkueen lisenssipelaajille pelihousut koko edustusuran ajaksi. Housuja vaihdetaan tarpeen mukaan, kunnes ne aikanaan luovutetaan takaisin pelien päättyessä Kiekko-Pojissa.

Viirit - Useimmilla seuroilla on omat viirinsä, joita joukkueet yleensä vaihtavat otteluiden aluksi. Kakipossa viireinä käytetään myös seuran logolla varustettuja kiekkoja ja minipaitoja.

Yhteishenki - puhalletaan yhteen hiileen niin kaikki sujuu paremmin ja kaikilla on hauskempaa!

Yhteiset varusteet - Joukkueella saattaa olla myös muutamia varusteita ns. hätävarana kotiin unohtuvien varalta turnaus- yms. tilanteissa.

Ylämummo – Jäähallin kahvio kts. myös kokoustilat.

WC - löytyy paitsi jäähallin pukukopeista, niin myös yläkerran tasanteelta ja inva-wc vahtimestarien koppia vastapäätä.