Unelmien peliä -rahasto

8.8.2021

Unelmien peliä -rahaston tuki haku Varsinais-Suomen kiekkojunioreille alkaa ma 9.8. - Haku seuran kautta

Kirjoittanut Toimitus


Varsinais-Suomen juniorikiekkoilijat ikäluokista U9–U14 voivat jo toisen kerran hakea tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen viime vuonna perustamasta Unelmien peliä -rahastosta. Rahasto tukee pelaajia kausimaksuissa ja seuroja matalan kynnyksen toiminnan kehittämisessä. Kokonaistuki alueen juniorikiekkoilulle on vuosittain 300 000 euroa.

Unelmien peliä -rahaston lähtökohtana on rahaston perustajien Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen halu mahdollistaa monipuolinen ja tasavertainen jääkiekon harrastaminen 2020-luvun lapsille ja nuorille.

Jotta harrastaminen ei jäisi perheiden taloudellisesta tilanteesta kiinni, rahaston vuotuisesta tuesta peräti 200 000 euroa kohdistetaan jääkiekon kausimaksuihin. Ensi viikolla käynnistyy rahaston pelaajatukien toinen hakukierros, jonka toivotaan tavoittavan kaikki tukea tarvitsevat.

– Kulunut vuosi on varmasti ollut osalle perheistä haastava. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin näkökulmasta mielekäs harrastus voi olla uskomattoman tärkeä asia ja haluamme, ettei harrastuksen jatkuminen tai sen aloittaminen jää kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, Ilkka Paananen painottaa.

– Rahaston kautta voi saada tukea useampana vuonna, minkä uskomme olevan tärkeä asia perheille. Mahdollisuus pitkäaikaiseen tukeen tuo turvaa myös tuleville kausille ja on keskeinen tekijä tasavertaisen harrastamisen mahdollistamisessa, Mikko Kodisoja sanoo.

Ensimmäinen tukihaku toteutettiin syksyllä 2020 nopealla aikataululla. Tukea maksettiin yhteensä 59 810 euroa ja positiivisen tukipäätöksen sai 98 ikäluokkien U9-U14 varsinaissuomalaista junioria.

– Tukiprosessien alkuvaiheessa hakijoita on aina vähemmän. Hakijoiden määrä nousee, kun haku tulee tutuksi ja seurat ja perheet osaavat ennakoida tuen hakemista. Uskomme, että tänä vuonna hakijoiden ja jaettavan tuen määrä on edellisvuotta merkittävästi suurempi, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa ennakoi.

Tukien haku käyntiin maanantaina - hakemukset seuran kautta

Unelmien peliä -rahaston tukihaku alkaa maanantaina 9.8. Haun yhteydessä tukea voidaan myöntää yhteensä 200 000 euroa.

Tuet on kohdistettu ikäluokille U9–U14, ja tukisummat on porrastettu ikäluokittain kausimaksujen tapaan: U9–U10-ikäluokkien tuki on 500 euroa, U11–U12-ikäluokkien 700 euroa ja U13–U14-ikäluokkien 900 euroa pelaajaa kohden.Pelaajan pelillinen menestys ei vaikuta tuen saamiseen. Tukien hakeminen tapahtuu seuran kautta määräpäivään, 27.8. mennessä.

Jääkiekkoliitto koordinoi hakua ja informoi hakijoiden seuroja tukipäätöksistä 17.9. mennessä. Tuet maksetaan lokakuun puoliväliin mennessä seuran ilmoittamalle tilille, josta tukisumma kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.

Seuratukea matalan kynnyksen kehittämiseen

Unelmien peliä -rahaston kautta myös Varsinais-Suomen seuroilla on mahdollisuus saada seuratukea matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen, tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia edistäviin hankkeisiin ja syrjäytymisen ehkäisemiseen. Seuratuki myös kannustaa seuroja kehittämään varustekierrätystä ja muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Seuratukea jaetaan vuodessa enintään 100 000 euroa. 

Seuratuen ensimmäinen hakukierros saatiin päätökseen kesäkuussa 2021. Tukea myönnettiin seitsemälle seuralle yhteensä 100 000 euroa.