Suomi-sarja jatkuu helmikuussa

23.1.2021

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on Suomi-sarjan seurojen esityksestä hyväksynyt suunnitelman kauden loppuun saattamiseksi.

Seurat ovat kokoontuneet tiiviisti kauden mittaan, seuranneet tilanteen kehittymistä ja keskustelleet useaan otteeseen kauden jatkamisen edellytyksistä. Koska näköpiirissä ei ole lyhyellä tähtäimellä yleisörajoitusten poistumista on selvää, ettei kaikkia loppukaudeksi pelattavaksi jääneitä otteluita pystytä pelaamaan kustannussyistä. Kaikilla seuroilla on halukkuus kuitenkin jatkaa pelaamista jossakin muodossa ja kauden keskeytys ei voi enää jatkua kovin pitkään. Seurat päättivät torstaina 21.1. kokouksessa alla olevasta esityksestä, jolla kausi pelataan päätökseen.

Alkukaudesta pelattujen otteluiden tulokset jäävät voimaan. 14 joukkuetta jaetaan kahteen maantieteelliseen lohkoon joissa pelataan yksinkertaiset sarjat, yht. 6 ottelua aikavälillä 12.2. - 7.3. Otteluiden pisteet ja maalit lasketaan samaan sarjataulukkoon alkukauden kanssa. Tämän jälkeen pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 12 joukkueen pudotuspelit. Villi kortti -kierroksella kohtaavat otteluparit 5.-12., 6.-11., 7.-10. ja 8.-9. Otteluparien voittajat jatkavat puolivälieriin jotka pelataan otteluparein 1. - vk4., 2. - vk3., 3. - vk2. ja 4. - vk1. Puolivälierien voittajat välieriin jotka pelataan otteluparein pv1. - pv4. ja pv2. - pv3. Näiden otteluaprien voittajat loppuotteluun jossa kotietu runkosarjassa paremmin sijoittuneella. Kaikki pudotuspelivaiheet pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, pronssiottelua ei pelata.

Mikäli joku joukkueista ei paikallisten rajoitusten vuoksi pysty pelaamaan, muuttuu ohjelma vastaavasti. Ottelut pelataan AVI:n määräyksiä noudattaen.