Kevään kilpailukautta pidennetään – Koronarajoitusten vaikutukset yleisötilaisuuksiin ja harrastustoimintaan

9.1.2021

Kevätkausi alkaa koronarajoituksia ja korona-ajan hygieniaohjeita noudattaen osin tällä viikolla, osin myöhemmin. Sarjojen otteluohjelmat löytyvät Tulospalvelusta. 

Kevään kilpailukautta on päätetty Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan toimesta pidentää useiden sarjojen osalta normaalia pidemmäksi, jotta kauden aikana pystytään pelaamaan ottelumäärältään mahdollisemman täysi kausi. Pidennyksen ansiosta kevätkauden ohjelma ei myöskään muodostu liian tiiviiksi, vaikka otteluita olisi siirretty syksyltä keväälle.

Lasten ja nuorten sarjoissa kauden pidentäminen auttaa niin ikään keventämään muutoin tiiviiksi muodostuvaa ohjelmaa, helpottaa tuomareiden riittävyydessä erityisesti kaupungeissa ja kompensoi talven sarjataukoa. U15 ja nuorempien sarjat jatkuvat 18.4. saakka, sitä vanhempien osalta 11.4. saakka. SM-sarjojen osalta päätös kauden pidennyksestä tehdään, kun tiedossa on, järjestetäänkö huhtikuussa MM-kisojen (U18 & naiset) lisäksi muita maajoukkuetapahtumia.

Suomi-sarja ja Mestis ovat jo pidentäneet kauttaan ja myös alemmissa miesten sarjoissa kausi pitenee maaliskuun loppuun. Naisten osalta kausi pystytään nykytiedon mukaan viemään läpi suunnilleen alkuperäisessä aikataulussa.

Seuroja ja joukkueita pyydetään tekemään itse liiton järjestelmän kautta siirtopyynnöt otteluille siten, että kukin saa järjestettyä tasapainoisemman ohjelman kevätkaudelle. Sarjojen päättymispäivät löytyvät tänään päivitetystä sarjakalenterista.

Lasten sarjojen lopputurnauksia ei järjestetä. U16 ja vanhempien ikäluokkien sarjoissa, joissa piti olla lopputurnaus, mitalipelit pelataan yksittäisinä peleinä. Päätös säästää merkittävästi joukkueiden kustannuksia ja lisäksi vältämme monen joukkueen kokoontumisia.

Kevään turnauksien osalta suosittelemme harkitsemaan, onko turnausten järjestäminen näissä olosuhteissa välttämätöntä. Mikäli seura järjestää turnauksen tai seuran joukkue osallistuu johonkin turnaukseen, ovat seura ja joukkue velvollisia itse huolehtimaan sarjaotteluiden siirtopyynnöistä. Sarjaotteluita ei voi jättää pelaamatta turnausten vuoksi.

Koronarajoitukset koskien yleisötilaisuuksia ja harrastustoimintaa

Voimassa olevat koronarajoitukset vaihtelevat paikkakunnittain. Mahdollisista rajoitustoimista tai karanteeneista johtuvat ottelusiirrot päivitetään Tulospalveluun ja siirroista informoidaan niitä seuroja ja joukkueita, joita asia koskee.  

Aluehallintovirastoiden (AVI:en) päätökset yleisörajoituksista vaihtelevat alueittain. Rajoitukset tarkoittavat, että edes junioriotteluissa EI SAA olla yleisöä rajoituksen ollessa voimassa, listaus voimassa olevista rajoituksista löytyy alta.

AVI:en yleisötilaisuusrajoitukset eivät koske kokoontumista harrastuksen pariin. Harrastustoiminnan osalta noudatetaan kaupungin/kunnan ja/tai sairaanhoitopiirin suosituksia ja päätöksiä.

AVI:en rajoitukset yleisötilaisuuksista ovat tällä hetkellä voimassa seuraaviin päivämääriin asti:
•    HUS-alue 31.1.
•    Kanta-Häme 31.1.
•    Kymenlaakso 31.1.
•    Varsinais-Suomi 10.2.
•    Länsi- ja Sisä-Suomi 17.1.
•    Kainuu 18.1.
•    Länsi-Pohjan shp 18.1.
•    Pohjois-Pohjanmaa 18.1.
•    Itä-Suomi 22.1.
•    Satakunta 23.1.
•    Päijät-Häme 25.1.
•    Etelä-Karjala 31.1.
•    Lappi 31.1.

Hyvää kevätkautta kaikille – muistetaan edelleen noudattaa korona-ajan ohjeita!